Alles van Zeist - Gemeente
Bekijk de agenda
< mei 2018 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
18
 
1
2
3
4
5
6
19
7
8
9
10
11
12
13
20
14
15
16
17
18
19
20
21
21
22
23
24
25
26
27
22
28
29
30
31
 
 
 

Nieuw in Zeist: Sjakie’s Streetfood

Nieuw in Zeist: Sjakie’s Streetfood
Geplaatst 17 mei 2016

Zeist.online - Woensdag 11 mei was de eerste dag dat Anke Jaeqx haar Sjakie's Streetfood-tuktuk parkeerde op de hoek 1e Hogeweg - Slotlaan. Anke heeft de vergunning binnen en kan haar droom waarmaken: zelfgemaakte verse biologische soepen en ambachtelijke hotdogs verkopen op een vaste plek in het centrum van Zeist, naast de Benetton.

"Het was alsof het zo moest zijn. Het was even wachten, ik was tweede op de wachtlijst voor vergunningen. De meneer die op de eerste plek stond, zegde af waardoor ik de plek naar mij ging. Fantastisch, toch?
Centrum weer leuk maken

Anke heeft echt een band met Zeist. Als tiener zat zij op de middelbare school in Zeist en na enige omzwervingen woont ze hier weer sinds 15 jaar met haar gezin. Ze voelt zich prettig in het dorp maar "wat me opvalt aan het centrum is dat het karakter mist. Ik sprak onlangs een oudere dame. Zij vertelde mij dat ze vroeger altijd een dagje uit ging in Zeist en dat nu niet meer doet omdat ze sfeer mist. Ik wil graag met Sjakie's Streetfood mijn steentje bijdragen aan het weer leuk maken om in het centrum te zijn. Met andere creatieve ondernemers wil ik eraan meewerken dat het centrum niet standaard is en juist fijn om te verblijven." Dat de gemeente ook hiermee bezig is, vindt ze positief.
In gesprek met de Inspirator Binnenstad

Het ondernemerschap is helemaal nieuw voor me, dus ik gun mezelf de tijd om hierin te mogen groeien. Ik sprak wethouder Jansen onlangs op de ZZParade in Zeist-West en hij bracht me in contact met inspirator binnenstad Joost Nicasie. Zij hebben echt met me meegedacht".
Samenwerken met lokale ondernemers

Het hele gezin is betrokken geweest in de zoektocht naar het perfecte broodje en de best-knakkende knakworst. "Mijn broodjes komen van Bakker Albert. Hij heeft me goed advies gegeven over de smaak van een goed hotdog-broodje. Dat vind ik leuk, samenwerken met lokale ondernemers. Ik hoop dat mensen gaan proeven dat mijn soep met liefde, aandacht en vooral passie is gemaakt. Want uiteindelijk wil ik mijn klanten graag een moment van echte aandacht geven". Sjakie's Streetfood is op woensdag, donderdag of vrijdag vanaf 12 uur te vinden op de hoek 1e Hogeweg - Slotlaan en soms op zaterdag.

 « terug

Koninklijk Zeister Harmonie Muziekgezelschap
WEEconomy zoekt ondernemers!
Beek Verhuizingen van