Alles van Zeist - Gemeente
Bekijk de agenda
< mei 2018 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
18
 
1
2
3
4
5
6
19
7
8
9
10
11
12
13
20
14
15
16
17
18
19
20
21
21
22
23
24
25
26
27
22
28
29
30
31
 
 
 

Gratis wifi in het centrum van Zeist

Gratis wifi in het centrum van Zeist
Geplaatst 20 juni 2016

Zeist.online - Wethouders Fluitman en Jansen maken donderdag 30 juni om 13.00 uur op het Emmaplein officieel de eerste verbinding met het nieuwe gratis wifi-netwerk ‘Free Wi-Fi Zeist'.

In het centrum van Zeist kan iedereen vanaf dan gratis internettoegang krijgen op mobiele telefoon of laptop. Na inloggen komt de gebruiker terecht op een landingspagina met informatie over evenementen, culturele, culinaire en winkelactiviteiten. Marcel Fluitman, wethouder Centrum gemeente Zeist vertelt: "Een aantrekkelijk centrum nodigt uit om te verblijven en is een plek waar fysiek winkelen samengaat met online beleving. Samen met vastgoedeigenaren, ondernemers en bewoners zijn we bezig het centrum klaar te maken voor de toekomst. Daar hoort ook gratis wifi bij."

Virtuele beleving van Zeist
Het wifi-netwerk is via de optie instellingen op mobiel of laptop zichtbaar. Er is geen wachtwoord nodig om in te loggen. Na een akkoord op de algemene voorwaarden komen gebruikers terecht op de landingspagina met informatie over wat er te doen is in het dorp. Vanaf de landingspagina is het ook mogelijk om in combinatie met een gratis app Augmented Reality (AR) op te starten. AR is een technologie die de realiteit en de virtuele wereld met elkaar verbindt. Een eerste voorbeeld hiervan is de virtuele beeldenroute ‘Van Slot tot centrum' die vanaf juli in Zeist beschikbaar is.

Sander Jansen, wethouder Economie gemeente Zeist legt uit: "De landingspagina met de link naar vernieuwende AR-technologie geeft ons de kans om op een moderne manier te laten zien wat Zeist te bieden heeft. Het zou mooi zijn om samen met ondernemers de mogelijkheden verder te verkennen die deze belevingssoftware biedt, bijvoorbeeld voor een virtuele smaak- en shoproute".

 

Zwembad Dijnselburg


« terug

Dijnselburg Zwembad
Alakart en Pannenkoeken Restaurant 't Jagershuys
Mooi Zeist Indonesisch Restaurant
Beek Verhuizingen van
Kasteel Kerckebosch 3.0